Panningen Behoudt Klasse, Meterik’s Promotiedroom Breekt in Penalty Drama

In een hartverscheurende strijd om promotie naar de derde klasse, heeft RKSV Meterik het onderspit moeten delven. De finale van de nacompetitie, die bol stond van de spanning, zag Panningen als de uiteindelijke winnaar, dankzij hun onberispelijke prestatie bij de strafschoppen.

SV Panningen heeft met deze overwinning hun plek in de derde klasse voor het komende seizoen veiliggesteld.

De wedstrijd, die plaatsvond op neutraal terrein in het pittoreske Helenaveen in Brabant, hield de toeschouwers tot het laatste fluitsignaal in zijn greep. Na een reguliere speeltijd van 90 minuten leek Panningen met een voorsprong van 3-1 de overhand te hebben. Echter, in een dramatische wending tijdens de blessuretijd, wist Meterik twee cruciale doelpunten te maken.

Ondanks de verlenging bleef het scorebord onveranderd, waardoor de wedstrijd uiteindelijk beslist moest worden door strafschoppen. SV Panningen toonde hun koelbloedigheid door geen enkele strafschop te missen. Helaas voor Meterik, misten zij tweemaal, waardoor hun droom van promotie in rook opging.